Manuela Lammerse-de Later

Aangenaam! Ik ben Manuela Lammerse-de Later, eigenaar van MGM Mediation & MGM Solutions. De letters staan voor mijn initialen en zijn een knipoog naar de MGM studio’s in de USA. Als kind al was ik gefascineerd door films. Op de aftiteling zag ik vaak Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) voorbij komen. Daar identificeerde ik mezelf mee. Ik fantaseerde toen al dat ik later een eigen bedrijf had met mijn initialen als blikvanger.

Om mijn droom te realiseren ging ik naar Arnhem om bedrijfseconomie te studeren. In 1997 studeerde ik af en stapte leergierig het bedrijfsleven in. In het begin was het zoeken naar de balans tussen passie en passend. In verschillende functies deed ik ervaring op met alle onderdelen van de bedrijfsvoering: HR, office, finance & control en ICT. In die tijd ontdekte ik iets belangrijks: ik ben een generalist, geen specialist. In het aansturen van mensen en in het aanbrengen van samenhang in de totale bedrijfsvoering zit mijn talent. Hiermee had ik mijn passie gevonden.

Bij de diverse bedrijven waar ik de afgelopen 15 jaar als kantoormanager gewerkt heb, kwam ik uiteraard in aanraking met de dynamiek binnen organisaties, het politieke spel en de onderliggende belangen. En daarmee dus ook met de bijbehorende conflictsituaties. Voor mij boeiende materie, omdat de interactie tussen mensen me altijd erg geïnteresseerd heeft.

Intussen volgde ik daarom de opleiding tot MfN-registermediator en de vervolgopleiding tot arbeidsmediator, want een hoog rendement in de bedrijfsvoering behaal je niet alleen met tools. Hoe mensen samenwerken is minstens zo belangrijk.

Toen ik mezelf ook MfN-registermediator mocht noemen, werd het tijd om mijn dromen en passies passend te maken. Met een eigen bedrijf. Met MGM Mediation help ik vooral partijen uit het bedrijfsleven om samen tot een duurzame oplossing voor hun conflict te komen. Uitgangspunt hierbij is de gerede kans op een verstevigde basis voor toekomstige samenwerking. Momenteel ben ik bezig met de Master Mediaton opleiding aan de Netherlands Business Academy om mijzelf nog meer te verdiepen in het vak.

Onder de naam MGM Solutions help ik organisaties meer of opnieuw grip te krijgen op de bedrijfsvoering met als resultaat een meer solide organisatie. Ook ben ik inzetbaar als interimmanager op het gebied van financien en bedrijfsvoering.

Mijn persoonlijke motto: “Leef en geef”.